♥ FISYA SHAARI ♥
ABOUT ENTRY LINKS/TUTO TWITER FACEBOOK INSTAGRAM
ketam masak lemak cili padi (bukan resipi)
Saturday, February 25, 2017 • 10:25 PM • 0 What ?!

i dont know where to start. but i'll try to make it as smooth as i can. hew.

i wasnt born in a rich family. which everything i want, it'll be fulfilled. nope.

but in this family i've know love, sacrifices.

i've seen few moments that put me in tears, so that im really hard to cry watching sad movies. hati dah keras sangat kot. perhaps. but mom once said sekaras mana batu tu, kalau kena air selalu akan melekuk jugak. yeap, double meaning.

fyi, im a crab lover. sangat. ketam masak lemak cili padi buatan mak. ada sekali, sebelum masuk semester aku request nak makan ketam. fyi, my father isn't working. he's already retire. where i got money to survive for the whole semester? rahsia. :)

okay berbalik pada cerita tadi. aku request since ada yang bagi cadangan suruh aku request. masa aku request tu ketam harga dia agak mahal, you know, the price of crab goes up and down depends on season. but few days later, she made it, for the sake of me. i was happy.

while i was having my lunch, and he said "sebab sayangkan hg mak beli ketam masak kat hg. Ketam mahal, mak beli sikit je."

masa tu, mata aku berkaca, bergenang. hampir tumpah ke nasi. tetiba ada orang datang rumah cari abah, pheww~ luckily dad didnt see im about to cry, but on the inside i cried. macam drama petant petang kan? yeap, this is true story.

i finished my meal. it was the first time i did not enjoy eating ketam masak lemak cili padi. :'(

*

the other moment about this ketam masak lemak cili padi is, one day day bought crab. at that time i wasn't at home. but he texted me said, "harini beli ketam, mak makan sikit je. bila tanya kenapa mak cakap  teringat kat kak teh" ya allahhhhh.... aduii berkaca aku bila baca.

*

bro, kau tak faham bro macam mana hidup orang susah macam aku. up till now sejak aku kena sewa rumah sebab tak dapat kolej *fck kolej* aku sacrifice my semester break sebab nak kerja kat shah alam. kalau tak sapa nak bayar rumah sewa, takkan nak suruh parents kot. bro, ko tak faham. 170MYR x 2bulan (cuti semester) tu besar bro. kau mak bapak kau tanggung lain bro. serious lain. sebab tu hati aku keras, i wont simply cry for small thing *yang ni macam takde kaitan tap nak tulis gak

p/s : rasa macam ada orang dok baca blog aku. rasa ja la.


PASTFUTURE
A MESSAGE FROM OWNER OF THIS SHELL
ASSALAMUALAIKUM there! Oh, this is my personal blog. I type what I want. Just a random story.

Note;

"fight or fly?"

NAK JADI SIPOT JUGAK LETTEW !



TERBEBELAN

  • HARD BUT I KNOW I CAN.
  • lil girl.
  • maaf.
  • unknown
  • .
  • malas
  • Big Girl Don't Cry.
  • heartbreaking kononnyer.
  • Hampir Tak Faham.
  • i Know