♥ FISYA SHAARI ♥
ABOUT ENTRY LINKS/TUTO TWITER FACEBOOK INSTAGRAM
Setengah Jam Aku Fikir Post Title. Access Denied.
Monday, January 26, 2015 • 3:29 PM • 0 What ?!


it have been long time... we are apart. lama tak menaip. masa mengekang. tak sempat. got lotsa work to do.
now cuti sem. rase release sikit. gumbira. but half. sebab tak jejak lagi kaki kat tanah kedah tu. kampunggg. sebab kene teman akak aku kat sini, - shah alam.

well. just a random story. saje. sebab dah rasa lama tak menaip. dan menaip bit release what moving around in my head.

kadang hidop ni nampak macam unfair. tapi aku tak de la terasa macam tu.
i was born dalam keluarga yang tak laa terlalu kaya. dan tak laa terlalu miskin. biasa biasa je.
well untung jugak la org yang hidop mak ayah loaded semendang. kaya woo. jeles? kadang kadang. but tak laa terok pon. cume anak orang kaya ni hidop dia perfect because of their parents, yes, most of the time i found it. bukan hasil usaha diorg sendiri.

sedang hidop aku, keinginan aku, aku yang penuhi. it's bit tough. but it is life. kalau ko tak usaha ko takkan dapat apa. well, i do proud of myself kebanyakkan benda aku hasilkan dengan usaha aku sendiri. even aku tak cerdik mane pon, tbh.

sometimes i'd grateful for what i have, a beautiful family which love each other. ade abang and akak akak yang cerdik, yang kesenangan mereka hasil usaha sendiri. well... itu lebih aku banggakan. for sure one day i will be like them. aminn. and my parents thought a lot about life about religion and fulfill our education. it's more than enough.

aku dari dulu tak berapa minat nak kawan dengan anak org loaded. ntah laa kenapa. memang tak suka. apatah lagi untuk couple dengan mereka. sebaik mungkin aku akan jauhkan. tapi dah tersangkot. hmm, tak best... susah nak kita kongsikan kesusahan family kita kat dia sebab they will never understand!

sebab tu aku lebih suka ade boifren or kawan yang lebih kurang level aku je, sebab diorg lebih memahami. dan org yg kurang berada ni biasanye lebih pemurah dari anak orang berada. aku bukan cakap random. tapi aku cakap based on apa aku rasa.

i do miss someone yg pernah bersama jatuh bangun aku dahulu. yang support aku. yang tak pernah berkira walaw sesen pon dengan aku. yang akan tolong aku bila aku perlukan. no one can beat him. sangat. dia tak penah rasa susah bila kene tolong aku, kene korbankan banyak benda untuk aku. and sometimes aku takpayah mintak pape pon dari dia. dia sendiri yg initiative nak kasi. well sometimes rasa macam serba tak kena jugak nak terima pape dari dia. sebab rasa it's too much pulekk. hew.

okeh, tu je kot. dah lama tak menaip. bila taip ni semua tercurah dengan segala hormatnya. kui.

:)


PASTFUTURE
A MESSAGE FROM OWNER OF THIS SHELL
ASSALAMUALAIKUM there! Oh, this is my personal blog. I type what I want. Just a random story.

Note;

"fight or fly?"

NAK JADI SIPOT JUGAK LETTEW !



TERBEBELAN

  • Back.
  • Alohaaaaaaaaa!
  • Soalan Pelik. Entry Pendek.
  • Ehh? Mane Niii..
  • Oh! Nuuuuuu~
  • Nak Cara Hilangkan Ruam?
  • Yay for Monday Morning!
  • Cara Menambat Hati Mertua :)
  • Yay! Dah Tiga Angka!
  • This Is My Ibu Pejabat :)