♥ FISYA SHAARI ♥
ABOUT ENTRY LINKS/TUTO TWITER FACEBOOK INSTAGRAM
Cara Menambat Hati Mertua :)
Wednesday, December 4, 2013 • 8:46 PM • 6 What ?!



hari ni nak share pasal cara nak tambat hati mertua pakai rantai besi besharr punyerr. oicehh! ala ala orang dah kawen gituew kan post tittle aku. belom okeh. saje nak kongsi ilmu hamba yang tak seberapa. ;p

#1 Serta Merta Beli Barang yang Diorg Nak
contoh laa kalau korang dengar mak mertua korang tuu nak durian, kalau boleh beli hari tu, hari tuu gak beli bagi kat dia. baru dia rasa "aku baru cakap dia dah beli, baguihh menantu aku neh. sayang diew ketard ketard" *amboeh! mak mertua versi modern kauu. harharhar*

#2 Rajin Bawak Diorg Jejalan
kalau diorg sebot nak pegi memane kalau korang boleh bawak, korang bawak laa. kalau disco pun bawak je laa *ehhh, jangan* taw laa kan orang tua tua neh diorg suka berjalan sebenornyee. mane idaknye. dedulu jage anak keliling pinggang tak nyempat2 nak berjalan. sekarang ni laa masa diorg nak jalan pun. tak laa diorg kempunan nanti kan?

#3 Buat Bagi Nampak Macam Mendahulukan Mereka.
contoh : korang beli laa 3 kain batik/pelekat bawak dua bagi kat diorg, suruh diorg pilih. cakap yg satu lagi nak bagi kat mak/ayah. then kat mak ayah koorg lak, cakap nak bagi mertua. baru diorg rasa diorg didahulukan. yang lebih tuu korg pakai sendiri ataw bagi bini/laki korg. ni bukan tipu, tricky sikit je. ;p

#4 Sedekahkan Wang/Barang Dapur
as we now orang tua tua neh bukan diorg ade kerje pun. kadang tuu harap duet pencen yang tak berapa sangat pun. so, sekali sekala balik tuu korg belikan laa barang dapur untuk diorg and bagi laa duet sikit. tak banyak, sikit pun jadi laa. terkesan gak benda neh. tapi jangan laa sikit tuu bagi 50sen pulak kat diorg, ingat bebudak ke? bebudak pun taklayan dah 50sen nehh.

tu je laa. boleh gak untuk tambat hati pasangan.

post neh macam bosan sikit. macam serius sangat.

okay. baibai.




PASTFUTURE
A MESSAGE FROM OWNER OF THIS SHELL
ASSALAMUALAIKUM there! Oh, this is my personal blog. I type what I want. Just a random story.

Note;

"fight or fly?"

NAK JADI SIPOT JUGAK LETTEW !



TERBEBELAN

  • Yay! Dah Tiga Angka!
  • This Is My Ibu Pejabat :)
  • Goyang Kaki Tak Selalunya Best.
  • Sultan Brunei. #Respect
  • Put Comment on Blogskin. Thanks ZYRA!
  • Nuffnang? Umm... Jelesnyaa~
  • Kawen.
  • Oo~ Macam Tuu...
  • Remaja Hilang Di Villa Nabila!!
  • Tips Kecantikkan : Mudah dan Jimat Dengan Uncang ...