♥ FISYA SHAARI ♥
ABOUT ENTRY LINKS/TUTO TWITER FACEBOOK INSTAGRAM
Letak Follower Widget Di Blogskin (updated)
Wednesday, October 16, 2013 • 3:06 PM • 0 What ?!

nak letak widget follower dekat blogskin tapi tak tau macam mana? Miss ada jawapannyaaa! haha.

tuto ni Miss dapat dari Amalina. puas gak Miss meng-google tuto neh. but yang Miss jumpa doesn't work :< hampir fedup juga saya. hmm

haa widget ni orang ingat "alahh... tak penting pun" ekceli penting jugak. bukan sume orang boleh follow kite dengan tekan button follow je oke. so kene laa letak widget neh bagi mudah diorg nak follow kita.

lagi satu boleh riak sikit kalau follower banyak. hakhak. k gurau je.

okeh lets begin. memula pegi ke template >> BACKUP TEMPLATE BLOGSKIN korang duluu. backup la kat notepad ke microsoft ke.

then tekan upgrade
napok?


lepas tu tekan ni pulop
tekan apply to blog tuu.

then view blog korang. tekan right click amek view page source
boleh jugak kalau nk tekan CTRL + U serentak

dah tekan korang akan nampak code yang bapak ah banyak ni. tekan CTRL + F serentak and cari code friendconnect

dah jumpa tuu. korang copy start dari code atas dia. yang ni haa

<script type="text/javascript">

copy sampai code bawah ni

locale: 'en' },
skin);
</script>

dah copy tuu, paste laa dulu dekat notepad ke microsoft word ke. oke?

dah paste revert balik template korang ke classic template. gini haa



dah revert korang carik code kat bawah ni then paste code yang korang copy tadi bawah dia okeh? kalau tak ada amek je then paste kat situ.

<div class="h2">BLA BLA BLA HEREEEE!</div><BR>

dah paste PREVIEW DULUUU ok? :> thanks.





PASTFUTURE
A MESSAGE FROM OWNER OF THIS SHELL
ASSALAMUALAIKUM there! Oh, this is my personal blog. I type what I want. Just a random story.

Note;

"fight or fly?"

NAK JADI SIPOT JUGAK LETTEW !



TERBEBELAN

  • Letak Iklan Nuffnang Pengguna Blogskin.
  • Sabah.
  • Herh!
  • Idk.
  • Another Year Older.
  • It's 6 September!
  • Perspective. Mulot Jahat!
  • Bersedih.
  • That Girl.
  • Selamat Happy Birthday :3