♥ FISYA SHAARI ♥
ABOUT ENTRY LINKS/TUTO TWITER FACEBOOK INSTAGRAM
Planning for something?
Saturday, May 13, 2017 • 11:11 PM • 0 What ?!

for these past 2,3 days I've been planning inside my head to get myself a bouquet of roses/chocolate and piece of cake to celebrate my own birthday because i think my own self is important than anything else.

desperate.
Monday, April 24, 2017 • 2:12 AM • 0 What ?!

tadi ada la sembang dengan boifren kepada member aku. acah acah nak boifren sorang.
then aku dengan sorang lagi kawan aku yang single ni cakap la macam mana yang kitorang nak. macam desperate. haha g mampos ahhh.

lepas tu bila banyak cakap sangat. hm aku sedar. aku ni manusia yang cerewet rupanya.

i can get along dengan orang tapi aku sangat susah to be in a relationship even aku dah comfort dengan dia.

mungkin sebab aku dah pernah ada first love. and aku dah ada benchmark so it is hard for other to achieve or go beyond the benchmark. sorry not so sorry. lol.

so aku cakap i told him likes and dislike. (ada je yang aku tak cakap)

aku suka yang kemas
wangi.
kelakar
tak boring
tak annoying
ada agama
setia.
boleh layan kepala gila aku
boleh layan perangai perempuan.
ada matlamat hidup. YES. AKU CEPAT TURN OFF LELAKI TAKDE LIFE GOALS.
tak merokok

hm macam tak banyak pulak. tapi aku rasa aku cerewet. brrr... amende la

ok tu je la. manusia cerewet macam aku memang susah sikit. semua tak kena.


i've got crush on someone tapi tu la dia macam tak menepati list aku.

pelik betul, suka TER cruh dengan orang yang takde spec yang aku nak. LOL. wtfffffff.


btw umor dah 23 tahun ni takde masalah pon nak fikir pasal kawen. i should think about it start from now. tapi mak aku rigid sangat. nak fikir, sembang pasla tu pon susah. haish. bosan betul. aku bukan patung. aku ada hati dan perasan dan fitrah aku nak ada seorang lelaki yang mampu bimbing aku hingga ke jannah. sampai bila untuk tak fikir benda ni. nanti semua dah ada yang punya, aku je yang macam kedek kedek hapeee je.

sekarang tengok member dah kawen pon boleh stressssss. jadah betul. lonely sangat ke apa ni hah?!

kbye.

Love.
Thursday, April 20, 2017 • 12:41 AM • 0 What ?!

love. it's so beautiful. and can be so beautifool.
okay ni bukan cerita cinta bunga bunga. no.
aku just nak share my experience 3 years ago.
how i overcome heartbroken, broke up.

yes break up is the most hurt as fuck feeling. no matter what reason is, kalau kau sayang kau punya partner break up tu macam haram sangat. semua benda terasa perlahan. langkah kaki terasa berat. semua benda ternampak dia. ya, ive felt that before. that was really torn me apart.

first tu aku layan je la perasaan sedih. layan lelaki lain utk taknak fikir

hm dah la malas lak tulis banyak keje. nanti sambung kbye.

ketam masak lemak cili padi (bukan resipi)
Saturday, February 25, 2017 • 10:25 PM • 0 What ?!

i dont know where to start. but i'll try to make it as smooth as i can. hew.

i wasnt born in a rich family. which everything i want, it'll be fulfilled. nope.

but in this family i've know love, sacrifices.

i've seen few moments that put me in tears, so that im really hard to cry watching sad movies. hati dah keras sangat kot. perhaps. but mom once said sekaras mana batu tu, kalau kena air selalu akan melekuk jugak. yeap, double meaning.

fyi, im a crab lover. sangat. ketam masak lemak cili padi buatan mak. ada sekali, sebelum masuk semester aku request nak makan ketam. fyi, my father isn't working. he's already retire. where i got money to survive for the whole semester? rahsia. :)

okay berbalik pada cerita tadi. aku request since ada yang bagi cadangan suruh aku request. masa aku request tu ketam harga dia agak mahal, you know, the price of crab goes up and down depends on season. but few days later, she made it, for the sake of me. i was happy.

while i was having my lunch, and he said "sebab sayangkan hg mak beli ketam masak kat hg. Ketam mahal, mak beli sikit je."

masa tu, mata aku berkaca, bergenang. hampir tumpah ke nasi. tetiba ada orang datang rumah cari abah, pheww~ luckily dad didnt see im about to cry, but on the inside i cried. macam drama petant petang kan? yeap, this is true story.

i finished my meal. it was the first time i did not enjoy eating ketam masak lemak cili padi. :'(

*

the other moment about this ketam masak lemak cili padi is, one day day bought crab. at that time i wasn't at home. but he texted me said, "harini beli ketam, mak makan sikit je. bila tanya kenapa mak cakap  teringat kat kak teh" ya allahhhhh.... aduii berkaca aku bila baca.

*

bro, kau tak faham bro macam mana hidup orang susah macam aku. up till now sejak aku kena sewa rumah sebab tak dapat kolej *fck kolej* aku sacrifice my semester break sebab nak kerja kat shah alam. kalau tak sapa nak bayar rumah sewa, takkan nak suruh parents kot. bro, ko tak faham. 170MYR x 2bulan (cuti semester) tu besar bro. kau mak bapak kau tanggung lain bro. serious lain. sebab tu hati aku keras, i wont simply cry for small thing *yang ni macam takde kaitan tap nak tulis gak

p/s : rasa macam ada orang dok baca blog aku. rasa ja la.


PAST
A MESSAGE FROM OWNER OF THIS SHELL
ASSALAMUALAIKUM there! Oh, this is my personal blog. I type what I want. Just a random story.

Note;

"fight or fly?"

NAK JADI SIPOT JUGAK LETTEW !



TERBEBELAN

  • Planning for something?
  • desperate.
  • Love.
  • ketam masak lemak cili padi (bukan resipi)
  • HARD BUT I KNOW I CAN.
  • lil girl.
  • maaf.
  • unknown
  • .
  • malas